Papenburg

Steden met veel winkels in het Noordwesten van Duitsland (Niedersachsen, Grafschaft Bentheim) zijn Bad Bentheim, Emden, Meppen en Nordhorn.

Bad Bentheim
In de kleine, oude stadskern zijn winkels gevestigd in vaak smalle stegen en straten. Buiten de stadskern zijn onder andere vestigingen van de supermarkten Aldi, Real en Netto. Sinds 2014 is het Schlosspark Center aan de Rheinerstraße geopend.
Nyhoegen – Neustadtstr. 1 – Bad Bentheim
Fietsen, motoren en tuingereedschap, plus advies en reparatieservice.

Emden, Leer en Papenburg
Emden, Leer en Papenburg zijn in de Noord-Duitse grensregio de belangrijkste winkelsteden. De winkels in Emden zijn geconcentreerd in het moderne centrum rond het plein bij de haven. De winkels in Leer zijn gevestigd in het voetgangersgebied en In het historische centrum zijn veel kleine winkels gevestigd. In Papenburg zijn de meeste winkels gevestigd aan beide zijden van een gracht in het centrum. Belangrijke winkelcentra zijn het Dollart center (Emden) en het Ems-Park winkelcentrum (bij Leer).

Emden Leer Papenburg
Emden                                                     Leer                                                      Papenburg


Meppen

In het compacte centrum bevinden zich de meeste winkels, waaronder Kaufland. Aan de rand van het centrum bevindt zich het winkelcentrum “Die Mep” met onder andere Mediamarkt, Xenos, C&A en de supermarkt Edeka. Parkeren is goedkoop.
Sergent Major – Markt 28 – Meppen
Kindermode uit Frankrijk voor de leeftijd van 0-14 jaar.
Gala
Bruidsmode en kleding voor feestelijke evenementen. Ook op afspraak geopend.
MBC – Sandstraße 8 – Meppen
Dames- en herenkleding, gespecialiseerd in exclusieve modemerken.

Nordhorn
Het grootste winkelcentrum in Nordhorn is de Vechte Arkaden, waar zich onder andere vestigingen bevinden van H&M en Esprit. In het centrum bevinden zich onder andere vestigingen van Marktkauf, Woolworth en Tchibo. Parkeren in Nordhorn is goedkoop, het eerste uur is gratis. Aan de rand van het centrum bevinden zich vestigingen van de supermarkten Aldi, Netto en Rewe.
Modehaus Böckmann – Kokenmühlenstraße 5-7 – Nordhorn
– Kleding, tassen en koffers van merken als Gerry Weber, Betty Barclay, Comma, Cecil, Opus, Sandwich, Triumph, Brax, Camel, Tom Tailor, Gant, Tommy Hilfiger en Schiesser.
Mandala – Schuhmachershagen 9 – Nordhorn
– Winkel voor esoterie, magie en mystiek met tarot, pendels, boedda-beelden, feng shui artikelen, het schilderen van mandala’s, sieraden met magische werking en andere artikelen.
XXXL-meubels – Denekamper Straße 185 – Nordhorn
Meubelwarenhuis met betaalbare kwaliteitsmeubels.