Winkelen in Duitsland kan zonder het tonen van een corona app of testbewijs. Ook in culturele instellingen en dierentuinen is geen testbewijs nodig. Wel blijft het dragen van een mondmasker verplicht en officieel geldt ook de anderhalve meter afstand regel. Medewerkers in winkels wijzen klanten op het niet naleven van deze maatregelen. De Duitse regering heeft besloten dat deze maatregelen gelden tot eind november.
In de volgende instellingen kan wel gevraagd worden naar de corona app: kappers, restaurants (niet op het terras), sportvoorzieningen, zorginstellingen en ziekenhuizen.
Ook bij grote evenementen in de buitenlucht kan om een corona testbewijs gevraagd worden. In alle gevallen geldt de 3g regel: het tonen van een bewijs van inenting, genezenverklaring of een recente negatieve test (geimpft, genesen, gestestet).
Een 3g bewijs plus recent testbewijs is noodzakelijk in discotheken en vergelijkbare clubs en in sexclubs.

Hernieuwde toename van corona besmettingen
Als in een plaats of regio het aantal corona meldingen weer sterk toeneemt gelden strengere regels. Dan moet de corona app getoond worden bij alle hierboven genoemde voorzieningen, en bij alle culturele en sportevenementen die in binnenruimtes georganiseerd worden. Ook bij busreizen en grote buiten evenementen moet een corona testbewijs getoond worden. Een officiƫle sneltest met een coronavrije verklaring is ook geldig.