De voordelen van vliegen via Duitsland

Woon jij dichtbij de Duitse grens? Dan is de kans vrij groot dat je wel eens via Duitsland hebt gevlogen. Vliegen via onze oosterburen heeft namelijk allerlei voordelen. Niet alleen praktisch gezien, maar ook financieel. Vooral wanneer je in het oosten van Nederland woont, is het alleen al qua reistijd een enorm verschil of je naar Schiphol moet rijden of dat je naar Munster moet rijden. Kortom, voordelen genoeg. Omdat er naast alleen de reistijd, natuurlijk nog veel meer voordelen zijn, waar jij het vliegtuig van Duitsland naar het italiaanse Puglia zou moeten pakken, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. We zijn er namelijk van overtuigd dat jij na het lezen van deze voordelen, ook overweegt om vaker via Duitsland te gaan vliegen.

Lage prijzen

Wanneer we het over lage prijzen hebben, dan worden wij Nederlanders natuurlijk al snel erg vrolijk. Een van de grootste voordelen van vliegen via Duitsland zijn de lage prijzen. Door de grote concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen en de grote Duitse luchthavens, zoals Frankfurt en München, zijn er vaak goedkope vluchten beschikbaar naar bestemmingen over de hele wereld. Met name als je flexibel bent qua datum, kun je vaak flink besparen op de kosten van je vliegticket.

Verschillende opties

Duitsland heeft natuurlijk veel meer luchthavens en luchtvaartmaatschappijen dan wij in Nederland, waardoor je veel keuze hebt in vluchten en bestemmingen. Het land heeft verschillende grote luchthavens die vaak rechtstreekse vluchten aanbieden naar bestemmingen over de hele wereld, waaronder populaire vakantiebestemmingen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Korte reistijd

Als je vanuit Nederland naar een verre bestemming wilt reizen, kan het vaak voordeliger zijn om via Duitsland te vliegen dan om direct vanuit Nederland te vliegen. Bovendien is de reistijd vaak niet veel langer dan wanneer je rechtstreeks zou vliegen, omdat je in Duitsland vaak kunt kiezen uit meerdere vluchtopties die aansluiten op je reis. Dit heeft als voordeel dat je vaak geen enorme wachttijden hebt bij een eventuele tussenstop wanneer je na een ver land gaat. Nu zal dit voor je reis naar de mooiste stranden Italie niet direct van toepassing zijn, maar is het wel handig om te weten voor in de toekomst wellicht.

Goede verbindingen

De Duitse luchthavens zijn goed bereikbaar per auto, trein of bus. Daarnaast hebben de meeste luchthavens uitgebreide parkeermogelijkheden en zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer, waardoor je gemakkelijk en snel op de luchthaven kunt komen. Bovendien hebben de meeste Duitse luchthavens uitstekende faciliteiten, zoals restaurants, winkels en lounges, waardoor je comfortabel kunt wachten op je vlucht.

Tot slot

Het vliegen via Duitsland heeft zoals je kunt lezen vele voordelen. Vooral wanneer je dichtbij de grens woont, is het vanuit zowel financieel, als praktisch oogpunt, een stuk aantrekkelijker om één van de vele Duitse luchthavens te kiezen, in plaats van dat je naar Schiphol toe moet rijden. Niet alleen is het daar veel drukker, maar is het ook qua reistijd vaak een stuk langer. Kortom, reden genoeg dus om te kiezen voor een vakantie via Duitsland.