snelweg bij Emmerich

Van vrijdagavond 20 september (20.00) tot en met maandagochtend 23 september (05.00) is een deel van de snelweg (A3 – A12) tussen Elten en Emmerich afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleidingsroute in beide richtingen. Verkeer vanuit Nederland wordt via de afritten Elten en Emmerich geleid via de N812, N335 en N316 richting ’s Heerenberg naar Emmerich.

De afsluiting is noodzakelijk in verband met de afbraak van de oude brug bij de Stokkumer straat / Rietbroek. Deze ca. 60 jaar oude brug is nog aangelegd in de korte periode dat dit deel van de snelweg (en de grensplaats Elten) Nederlands grondgebied was.
Tegenwoordig kan de brug de toegenomen verkeersbelasting niet meer aan.

Bij deze eerste afsluiting wordt de oude brug verwijderd. Bij de tweede afsluiting van dit deel van de snelweg wordt het nieuwe viaduct geplaatst. Die brug wordt al gebouwd op de parkeerplaats langs de snelweg bij Elten. De datum van de tweede afsluiting is nog niet bekend, maar wordt tijdig op www.grensgangers.nl en https://www.facebook.com/grensgangers/?ref=bookmarks bekend gemaakt . De kosten van het bouwproject zijn ca. 3 miljoen euro.

snelweg bij Emmerich