Winkelen in Duitsland - Burgsteinfurt

Duitsland heeft de lockdown opnieuw verlengd, nu tot en met 18 april. Dat betekent dat bij reizen naar Duitsland strenge corna test- en quarantaine maatregelen gelden. Een verblijf in Duitsland voor maximaal 24 uur is mogelijk (volgens de regels voor ‘klein grensverkeer’), maar wordt door de Nederlandse regering afgeraden.
Winkelen is alleen mogelijk is op afspraak. de winkeltijd is beperkt en varieert van 10 minuten tot maximaal een half uur.
Uitzonderingen zijn  supermarkten, drogisterijen, apotheken, tuincentra, bloemenwinkels en boekhandels. Deze winkels zijn open en hier geldt: 1,5 meter afstand en een hygiënisch goedgekeurd mondkapje is verplicht. In sommige drogisterijen kunnen bepaalde producten afgeschermd zijn. Op Goede Vrijdag en op 1e en 2e paasdag zijn alle winkels gesloten.

Winkels en coronaregels

Reguliere openingstijden en corona maatregelen:
supermarkten, drogisterijen (Kodi, DM etc.), apotheken, winkels bij het tankstation, boekhandels, tuincentra bloemenwinkels.

Click and meet:
Bouwmarkten: winkeltijd varieert van 10 tot 30 minuten, maar niet alle bouwmarkten zijn open.
Musea en galerieën
Sportwinkels: winkeltijd varieert van 10 tot 35 minuten.
Meubelwinkels: winkeltijd varieert van 10 tot 90 minuten
Kleding, schoenen, elektronica en andere: winkeltijd varieert van 10 tot 30 minuten.
IKEA: heeft aangekondigd de winkels geleidelijk (per plaats) te heropenen

Voor alle bovenstaande winkels geldt naast de gebruikelijke corona maatregelen: eerst een afspraak maken (telefonisch, via social media of internet). Soms is het ook mogelijk om direct bij de winkel te vragen of er tijd en ruimte is om te winkelen. Officieel geldt een beperking van 1 klant per 40 vierkante meter.

Tot en met 18 april gesloten:
Café’s, restaurants, theaters, bioscopen en fitnesscentra

Reizen vanuit Nederland naar Duitsland wordt afgeraden door de Nederlandse regering. Wie langer dan 24 uur in Duitsland verblijft moet bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine.