Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 19 april 2022


Pasen in Duitsland betekent weinig evenementen en activiteiten. Dit jaar is dat door de corona pandemie niet anders. Hoewel het aantal besmettingen ook in Duitsland sterk daalt, bijven de regeringen van de deelstaten voorzichtig.
Winkels zijn in het paasweekend alleen opene op zaterdag (reguliere openingstijden, dus supermarkten in grotere plaatsen tot 22.00). Op Goede Vrijdag zijn de meeste winkels open tot 14.00 uur.

Enkele tips voor de paasdagen:

Bloeiende bloesembomen in Bonn
In het oude centrum van Bonn staan de  bloesembomen in bloei. Een sprookjesachtige sfeer, die elk jaar een enorm aantal bezoekers trekt. Vanwege de te verwachten drukte adviseert het gemeentebestuur ook buiten een mondkapje te dragen.
Meer info over dit evenement

Gasometer Oberhausen
In de Gasometer bij Oberhausen is de tentoonstelling: het ketsbare paradijs. Hier hangt de Aarde: een 20 meter hoge ballon met daarop projecties van de aardbol en het klimaat.
Meer info over dit evenement

 

Middeleeuwse paasmarkt klooster Graefenthal bij Goch
Deze middeleeuwse markt is bedoeld voor jong en oud, ideaal voor een dagje uit met de hele familie. Neem een kijkje in het dagelijkse leven van de middeleeuwen en struin de verschillende kampementen af op het terrein, en laat je betoveren door de middeleeuwse bands, de Goochelaar, riddergevechten, wapendemo’s of het grote aanbod aan producten van de handelaren. Of neem zelf deel aan de middeleeuwse activiteiten op het terrein; denk hierbij aan boogschieten, zwaardvechten en de verscheidene kinderactiviteiten.
Meer info over dit evenement