We redden het allemaal ‘met een beetje hulp van onze vrienden’ en in dit door technologie gedreven tijdperk zijn onze ‘vrienden’ meestal onze smartphones. Deze mobiele providers van alwetendheid gaan met ons mee waar we ook gaan, al zal sim only vergelijken en afsluiten hiervoor wel nodig zijn. Apps kunnen dan een trefzekere manier zijn om het meeste uit onze apparaten te halen, vooral bij het verkennen van een nieuwe stad. Of het nu wordt gebruikt door toeristen of bonafide Berlijners, deze lijst met mobiele apps zorgt ervoor dat je het meeste uit je bezoek aan Berlijn haalt.

My Taxi

Aangezien Uber in Duitsland tot ergernis van velen is verboden, had Berlijn een smartphone-alternatief nodig voor handige autodiensten. My Taxi is een gebruiksvriendelijke app die vergelijkbaar is met Uber, omdat je de chauffeur kunt zien, waar de auto is, direct aan de telefoon kunt betalen en hoog gewaardeerde chauffeurs kunt opvragen. Het belangrijkste verschil tussen de twee apps is dat dit allemaal taxi’s met een vergunning zijn versus privéauto’s.

BVG

Het openbaar vervoer kan lastig zijn om onder de knie te krijgen, zelfs als je al een tijdje in Berlijn bent. Met BVG kunnen tickets vooraf of ter plaatse worden gekocht – super handig – want niemand houdt van een boete van 70 euro omdat hij er geen heeft. Het heeft ook de meest recente informatie over metrohaltes, tijden, vertragingen en alles wat een gebruiker van het openbaar vervoer maar kan wensen voor soepel en plezierig rijden. Ze hebben ook routekaarten om discrete navigatie te garanderen, want niemand wil de toerist zijn voor een gigantische kaart.

Find Your Food Truck

Er zijn talloze ongelooflijke eetgelegenheden in Berlijn; elk voor een ander gehemelte. Berlijn is een ideale plek voor de levensgenieter: met zijn pittige keuken in alle kleuren zal elke fijnproever blij zijn in deze stad. En elke goede fijnproever weet dat niet al het lekkere eten in restaurants komt: een deel ervan komt op wielen. Dat is waar deze vooruitstrevende app om de hoek komt kijken. Find Your Food Truck verbindt je namelijk met je favoriete foodtrucks en kraampjes, zodat je nooit een hap hoeft te missen.

Street Art Berlin

Berlijn is om vele redenen geliefd en een van die redenen is de levendige straatkunst. Met deze insidergids kan iedereen enkele van de beste straatkunst in de stad ontdekken. Muurschilderingen en etsen zijn verspreid over de straten van de stad . Het wordt tijd dat je precies weet waar je ze kunt vinden, of dat je er een ontdekt waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Berlin Vegan Guide

Het kan moeilijk zijn om een ​​beperkt dieet te hebben in een door vlees gedomineerde stad. Met currywurst en döner op bijna elke hoek, kan het voelen alsof er niet veel opties zijn voor vegetariërs in deze bruisende hoofdstad. Gelukkig zorgt Berlin Vegan Guide ervoor dat degenen die zich houden aan de doctrine van groenten, nooit zonder een plek zitten om een ​​hapje te eten.