winkels Nordhorn

Op Hemelvaartsdag naar de Duitse grensstreek? Het kan, maar ……
er wordt nog steeds beperkt gecontroleerd aan de grens. In NoordRijn-Westfalen is de verplichte quarantaine maatregel bij terugkeer na 72 uur opgeheven. In Nedersaksen geldt deze maatregel nog wel (voor iedereen die langer dan 48 uur in Duitsland verblijft).

Winlkels en horeca
Alle winkels zijn in Duitsland op Hemelvaartsdag gesloten. Hotels, café en restaurants zijn weer open, maar er gelden veel beperkingen. Soms moet vooraf gereserveerd worden en het aantal zitplaatsen is zeer beperkt.

Landesgartenschau Kamp Lintfort
Bij Kamp Lintfort is de mini Floriade (Landesgartenschau) geopend. De grote tuin, landschap en landbouwtentoonstelling is volledig open. Wel moet in binnenruimten een mondmasker gedragen worden.
Meer info staat op: https://www.kamp-lintfort2020.de/

Dierentuinen en musea
Musea zijn weer open, maar ook hier gelden veel beperkingen en een mondmasker is verplicht. Grotere en kleine dierentuinen in de Duitse grensstreek zijn weer open, bijvoorbeeld Duisburg, Kleve, Rheine, Mönchengladbach, Krefeld, Aken, Nordhorn.  Overal gelden beperkingen. Bijvoorbeeld: maximum aantal bezoekers (Kleve 600, Mönchengladbach 400), verplichte en beperkte looproute en/of beperkte zitmogelijkheden. In veel dierentuinen is de horeca gesloten en er zijn geen vaste voedertijden. Overal wordt gecontroleerd op de anderhalve meter afstand regel. Het dragen van een mondmaskers wordt soms dringend aangeraden.