Grote cruise schepen worden gebouwd in Papenburg, grensplaats in Noord Duitsland. De Norwegian Joy is het op drie na grootste cruise schip in de wereld. Het is het grootste schip dat tot nu toe gebouwd werd in Papenburg. Op 4 maart verlaat het schip het bouwdok. Die spectaculaire  manoeuvre is live te volgen via een webcam. De start is om 08.00 uur.

De Norwegian Joy is 325 meter lang en 41 meter breed en 20 verdiepingen hoog. Er is plaats voor 4200 passagiers en 1600 medewerkers. Aan boord bevinden zich restaurants, winkels, een park en een casino. Bijzondere attracties zijn een glijbaan die ook buitenboord gaat en de eerste kartbaan ooit op een cruise schip. De baan is 230 meter lang en loopt over de twee bovenste verdiepingen. Er kunnen 20 karts tegelijk rijden.

De vaart van de Norwegian Joy duurt tot zondagavond 9.00 uur. Daarna wordt het schip afgebouwd in de haven van Papenburg, onder andere door het aanbrengen van de schoorsteen. In de haven ligt het grootste deel van het volgende schip al klaar.
De Norwegian Joy maakt eind zijn eerste echte reis: de spectaculaire vaart over de smalle Ems, naar de Noordzee.

Meer info staat op de website van Meyer in Papenburg

Haven van Papenburg