windmolens

Tegenstanders van Duitse windmolens langs de Nederlandse grens kunnen iets doen. De Duits-Nederlandse vereniging Tegenwind werft proteststemmen via een internetpetitie. De groep is tegen de geplande aanleg van twaalf 200 meter hoge windturbines in het Duitse Reichswald, vlak langs de grens met Nederland, bij Groesbeek, Gennep en Nijmegen. De projectontwikkelaar, bosbeheerder Wald und Holtz en de gemeente Kranenburg willen uiterlijk eind 2016 starten met de bouw. Daarvoor moet in het Reichswald maar liefst 10 hectare bos gekapt worden, zo’n twaalf voetbalvelden. Het Reichswald is het grootste aaneengesloten bosgebied in de wijde regio, gelegen op een bijzondere gletscherstuwwal.

De aanleg van de gigantische turbines – de grootste op land, elk groter dan de Euromast – zal het Reichswald een zware klap toebrengen en het leefgebied van veel mensen en dieren aantasten. En dan hebben we het nog niet over de schade aan het unieke landschap, de locale economie en de toeristische sector, alsmede de geluidsoverlast die de turbines de omwonenden gaan geven en het bedenkelijke verdienmodel, dat zwaar op subsidie leunt.

De vereniging Tegenwind in het Reichswald roept iedereen uit de omgeving, bewoners, ondernemers, toeristen en natuurliefhebbers op om de petitie te tekenen:
tegenwindreichswald.petities.nl.