Landesgartenschau 2020 Kamp Lintfort

In het Pinksterweekend zijn er in Duitsland geen evenementen in verband met het coranavirus. Dierentuinen, culturele instellingen en de Landesgartenschau bij Kamp-Lintfort zijn wel open. Hier gelden beperkingen. Winkels zijn op zaterdag 30 mei gewoon open, op pinksterzondag en maandag zijn alle winkels dicht.

Groepen tot 10 personen in horeca toegestaan
Vanaf 30 mei mogen groepen tot 10 personen naar horeca gelegenheden in NoordRijn-Westfalen. Musea, theaters, bioscopen en concertzalen mogen vanaf 30 mei tot 100 personen toelaten. Maar overal geldt: anderhalve meter afstand en hygiëne voorschriften. Ook kan het dragen van een mondkapje verplicht gesteld worden of is een reservering noodzakelijk. Dit verschilt per café of restaurant. In alle winkels en tankstations blijft het dragen van een mondmasker verplicht. In de deelstaat Nedersaksen gelden deze maatregelen nog niet.

Grenscontrole
Officieel is de grens tussen Nederland en Duitsland open. Maar de aan Nederland grenzende deelstaten NoordRiin-Westfalen en Nedersaksen kunnen nog steeds grenscontroles houden. Dit gebeurt in de praktijk vooral als extreme drukte verwacht wordt. Nederlandse bezoekers moeten dan een zwaarwegende reden hebben om de grens over te steken. Boodschappen doen en/of tanken zijn geen reden, dus kan de politie mensen terugsturen.

Landesgartenschau 2020 Kamp Lintfort
Landesgartenschau Kamp Lintfort