Zeche Zollern

Schnäppchenmarkt in Kleve, Römerfest in Xanten en drie grote evenementen in de deelstaat NoordRijn-Westfalen: dat zijn de hoogtepunten dit weekend in de Duitse grensstreek. De uitverkoop in Kleve (Schnäppchenmarkt) start zaterdag 25 juni om 10.00 uur. In tientallen kraampjes in de winkelstraat zijn koopjes en aanbiedingen te vinden. Ook op zondag duurt de markt van 10.00 uur tot 18.00 uur. Op koopzondag zijn de winkels geopend van 13.00-18.00 uur.
Ook in de grensplaatsen Straelen en Gescher is er een koopzondag en in Kevelaer zijn er winkels open gecombineerd met de verswarenmarkt Fiësta Europa.

In Xanten is het Romeinse acheologische park na twee jaar renovatie weer open. Het Römerfest is een historisch spektakel met acteurs die Romeinse scenes spelen, gladiatoren in de arena van het amfittheater en een markt. Er zijn feestelijke optochten en muziek. Het Archeologische park is op 25 en 26 juni geopend van 10.00 – 18.00 uur.

In het Ruhr-gebied is het zaterdag 25 juni Extraschicht: de lange nacht van de Industriecultuur. Op 48 locaties in 20 steden zijn evenementen op industriële plekken, zoals hoogovens, parken, brouwerijen en industriële musea. Meer informatie; zie het nieuwsbericht op deze site.

Op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni zijn de architectuurdagen in Noordrijn-Westfalen. Er zijn 325 bijjzondere, opvallende en unieke woningen bekijken. De architectuurdagen trekken jaarlijks ca. 40.000 bezoekers. Bezoekers kunnen naast de bijzondere woningen ook de nieuwste trends bekijken rond bouwen en wonen. Ook zijn er stedebouwkundige plannen te bekijken. Voor locaties: zie www.aknw.de

Zeche Zollern
De voormalige steenkolenfabriek Zeche Zollern