Bruinkoolwinning DuitslandWald

In Duitsland, dicht bij de grens met Venlo, verdwijnt een groot deel van het landschap. Sinds 1978 wordt hier een stuk grond afgegraven waarin het eiland Ameland past. Er zijn drie dorpen vernietigd en er is nog een klein stukje bos over van 200 hectare. De bruinkool die hier gewonnen wordt, gaat direct naar een van de vele krachtcentrales in de omgeving. Een zwaar vervuilende industrie die niet meer past in het moderne Duitse energiebeleid.

Een regeringscommissie onderzoekt hoe de bruinkoolwinning stopgezet kan worden en wat de alternatieven zijn. Een beslissing wordt nog dit jaar verwacht. De energiemaatschappij RWE wil nog snel voor dat moment het laatste stuk bos vernietigen. In dit 12.000 jaar oude Hambacher Wald wordt actie gevoerd. De actievoerders vinden dat er voldoende schone energiebronnen in Duitsland zijn als alternatief voor de bruinkoolwinning.

Op 6 oktober is er vanaf 12.00 uur een grote, landelijke demonstratie bij het treinstation van de plaats Buir bij Keulen (Kerpen).
locatie van de startplaats
meer info over de demonstratie van 6 oktober
teken de petitie van Greenpeace tegen de bomenkap in het Hambacher Wald
lees het recente nieuws over de actiegroep

Bruinkoolwinning DuitslandWald