Wanneer je een dagje Duitsland wilt bezoeken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Er is een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de kosten, het weer en wat je allemaal wilt zien en doen. Duitsland is namelijk maar liefst 8 keer zo groot als Nederland. Je kunt je dus wel voorstellen, dat wanneer je helemaal naar het zuiden toe wilt, je dat natuurlijk niet in één dag gaat redden. Bepaal dus voor jezelf hoe lang je maximaal zou willen rijden, zodat je op basis daarvan een bestemming kunt kiezen die je voor die dag graag zou willen bezoeken.

 

Het vervoer

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe je naar Duitsland komt. Als je met de auto gaat, moet je ervoor zorgen dat je een goede route uitstippelt. Je wilt niet in de file belanden of ergens vast komen te zitten. Als je met het vliegtuig gaat, moet je ervoor zorgen dat je voldoende tijd hebt om van het vliegveld naar je bestemming te reizen. Dit is overigens natuurlijk alleen wanneer je helemaal naar het zuidelijkste puntje van Duitsland gaat. Dit is namelijk al snel afhankelijk van waar je vandaan komt zo tussen de 600 en 900 kilometer rijden. Toch is de beste en ook tevens milieuvriendelijkste manier om met de trein te gaan. Vooral wanneer je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan en er ook thuis alles aan doet door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen en het dak isoleren. Dan kun je het natuurlijk niet maken om met de auto of het vliegtuig te gaan, mits je auto elektrisch is natuurlijk.

 

Met welke kosten moet je rekening houden

Als je ervoor kiest om in een hotel te overnachten, moet je ervoor zorgen dat je weet hoeveel het kost. Als je gaat kamperen, moet je ervoor zorgen dat je weet hoeveel het kost om een plek te boeken en of er extra kosten zijn voor elektriciteit of water. Daarnaast dien je er natuurlijk ook rekening mee te houden hoe je naar Duitsland toe gaat en wat je voornemens bent om er allemaal te gaan doen. Blijf je er ook eten, dan zullen ook deze kosten er natuurlijk nog bij komen.

 

Het weer

Ben jij voornemens om een dagje naar de kerstmarkt in Duitsland te gaan omdat ze thuis druk bezig zijn met het isoleren van je dak, na het steenwol platen kopen van vorige week, dan is het handig te weten of het niet gaat regenen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je over een kerstmarkt moet lopen terwijl het ontzettend vies weer is. Nu kun je je tegen kou natuurlijk nog wel kleden, maar wanneer het ook regent, dan is de lol er redelijk snel af kunnen we je verzekeren.

 

Wat ga je doen?

 

Ga je een dagje weg, dan is het wel zo prettig te weten wat je van plan bent om te gaan doen. Nu is het vaak zo dat wanneer je naar Duitsland gaat je dit van te voren wel weet. Zo kun je een dagje gaan shoppen, maar behoort ook de dierentuin tot de mogelijkheden. Het is wel handig vooraf een planning te maken voor zowel regen als dat het droog is. Zo kun je namelijk ontzettend snel schakelen en hoef je niet bang te zijn dat je eenmaal op de plek van bestemming niet weet wat je moet doen.