Outlet center Ochtrup

Tuincentra, bloemenwinkels en boekhandels zijn weer geopend in Duitsland. Hier gelden dezelfde corona maatregelen als bij de supermarkten, drogisterijen en de winkel bij het tankstation. Voor de overige winkels geldt het ook in Nederland toegepaste ‘click and meet’ systeem. Hier moet dus vooraf een afspraak gemaakt worden om in een beperkte tijd te winkelen.

Winkels en coronaregels

Reguliere openingstijden en corona maatregelen:
supermarkten, drogisterijen (Kodi, DM etc.), apotheken, winkels bij het tankstation, boekhandels, tuincentra bloemenwinkels.
Voor deze winkels geldt: 1,5 meter afstand en hygiënisch goedgekeurd mondkapje verplicht. In sommige drogisterijen kunnen bepaalde producten afgeschermd zijn.

Click and meet:
Bouwmarkten: winkeltijd varieert van 10 tot 30 minuten, maar niet alle bouwmarkten zijn open.
Musea en galerieën
Sportwinkels: winkeltijd varieert van 10 tot 35 minuten.
Meubelwinkels: winkeltijd varieert van 10 tot 90 minuten
Kleding, schoenen, elektronica en andere: winkeltijd varieert van 10 tot 30 minuten.
IKEA: heeft aangekondigd de winkels geleidelijk (per plaats) te heropenen

Voor alle bovenstaande winkels geldt naast de gebruikelijke corona maatregelen: eerst een afspraak maken (telefonisch, via social media of internet). Soms is het ook mogelijk om direct bij de winkel te vragen of er tijd en ruimte is om te winkelen. Officieel geldt een beperking van 1 klant per 40 vierkante meter.

Tot 29 maart gesloten:
Café’s, restaurants, theaters, bioscopen en fitnesscentra

Reizen vanuit Nederland naar Duitsland wordt afgeraden door de Nederlandse regering. Wie langer dan 72 uur in Duitsland verblijft moet bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine.