Vanaf 5 maart worden in Duitsland de corona maatregelen versoepeld. In winkels is de zgn 2G+ regel (bewijs tonen van inenting) niet meer nodig. In veel winkels werd deze maatregel in de afgelopen weken al niet meer toegepast. Andere winkels hanteerden de regel juist streng. Die ongelijkheid is nu voorbij.

Een bezoek aan hotel, restaurant en café kan zonder vaccinatiebewijs, maar er kan gevraagd worden om bewijs van een negatieve test. De 2G+ regel (dus tonen van accinatie- of herstelbewijs hebt én een negatieve test of bewijs van een boosterprik) geldt ook nog voor clubs, discotheken, ziekenhuizen en het openbaar vervoer.

Evenementen
Ook voor grote evenementen nog 2G of 2G-plus. In binnenruimtes is een bezettingsgraad van 60 procent toegestaan met een maximum van 6.000 mensen. Buiten mag 75 procent van de locatie bezet zijn met een maximum van 75.000 mensen.

Mondmasker
Ook blijft het dragen van een mondmasker in Duitsland verplicht in alle winkels en binnenruimten. Pas later deze maand wordt bekeken of ook die verplichting kan vervallen. De versoepelingen gelden in ieder geval tot en met 2 april.

Binnenkort volgen op deze website weer nieuwsberichten plus tips voor winkelen en evenementen.
Hieronder alvast enkele links.

Populaire pagina’s op grensgangers.nl

Winkelen in Duitsland
Supermarkten
Waar vind ik de goedkoopste tankstations in de grensstreek?
Wat is goedkoper en wat is duurder in Duitsland?