Inmiddels zijn de brandstofprijzen weer enigszins gezakt. Toch zien we dat nog steeds ontzettend veel mensen ervoor kiezen om in Duitsland te gaan tanken. Vooral wanneer je vlak aan de grens woont, kan dit aanzienlijk schelen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een voordeel van 0,20 cent per liter op een volle tank aardig kan oplopen. Het is daarom dus ook niet heel gek dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Wat je vooral ziet, is dat mensen met een diesel kiezen om te tanken in Duitsland De kosten voor een liter diesel liggen namelijk in verhouding nog lager, dan wanneer je kijkt naar de kosten voor een liter brandstof. Maar wat is de reden dat mensen nog meer kiezen om te tanken bij onze Oosterburen?

De prijs

We hebben het natuurlijk al even genoemd, maar voor veel mensen is de prijs doorslaggevend. Logisch ook, want op een volle tank kun je soms tot wel 20 euro besparen. Helemaal wanneer je er maar 5 minuten langer voor hoeft te rijden, ben je natuurlijk een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet voor een paar liter naar Duitsland gaat. Dan is het vaak de moeite en tijd het niet waard. Dus alleen voor minimaal een halve tank loont het zich. Daarbij komt ook dat je wel goed moet opletten naar welk tankstation je gaat. Ook in Duitsland merken ze natuurlijk dat Nederlanders hier massaal gaan tanken. Zorg er dus voor dat je niet direct bij het eerste tankstation gaat tanken, maar iets verder doorrijdt. Dit kan je vaak nog eens enkele centen per liter schelen.

Sneller

Vooral voor de mensen in de grensdorpen is het ontzettend handig om in Duitsland te kunnen tanken. Een groot deel van deze mensen doet het niet eens voor de prijs, maar vooral voor het gemak. Wat je namelijk ziet, is dat het vaak enkele kilometers rijden is voordat ze in eigen land bij een tankstation zijn, terwijl ze met een paar honderd meter een tankstation over de grens hebben kunnen vinden. Met de stijgende prijzen in Nederland is het goedkoper tanken dus voor deze groep een extra bijkomstigheid. Doe je het wel om het geld, dan is online je autoverzekering checken en een goedkope autoverzekering afsluiten zeker iets om over na te denken.

Tot slot

Dat het tanken in Duitsland voor Nederlanders onverminderd populair blijft dat blijkt wel uit de cijfers. Toch zien we ook dat het verschil de afgelopen tijd wel iets minder is geworden. Uiteraard kan hier snel verandering in komen, aangezien zowel Nederland als ook Duitsland regelmatig schuift met accijnzen en ook belastingen. Verstandig is daarom dus ook om voor je gaat tanken, via het internet even te kijken wel pomp op dit moment het voordeligst is, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken. Uiteraard is het ook de afweging hoe groot het verschil is en wat daadwerkelijk dan je voordeel is gelet op ook de tijd.