grensgebouwen bij Elten langs de A12

Er duiken bijzondere fenomenen op nu de wereld gevangen zit in een virus-crisis. Mensen gaan ineens hun eigen brood bakken en posten dat op social media. De buurvrouw die nooit sportte doet ineens de plank op haar balkon en vrouwen wordt geadviseerd juist nu te stoppen met haren wassen. Huh? Dat leggen we zo uit. 

De oorzaak van dit alles is de quarantaine-regel die wij en de ons omringende landen naleven. Er komt echter al wat beweging in. In Duitsland wordt de lockdown versoepeld, kleine winkels en boekhandels mogen weer open. Wel mondkapjes op en anderhalve meter afstand houden. In België kan de schooltas langzaamaan weer ingepakt worden, want er wordt overwogen de scholen weer open te doen. In Denemarken kun je weer naar de kapper.

Quarantainevoordeel: stop met haren wassen
Over die kapper gesproken en je coupe gesproken. Als je je haar echt wilt laten knippen is het nu natuurlijk even doorbijten want Denemarken is voor de meeste van ons een eind weg. Het heeft echter ook een voordeel. Voor veel vrouwen is dit namelijk het moment om hun haren níet te wassen. Niet?
Sinds de trend om haarwassen zo lang mogelijk uit te stellen, wagen veel vrouwen een poging. Het zou namelijk de hoofdhuid goed doen en na een lastige periode herstelt het haar zich en gaat het als het ware voor zichzelf zorgen. Veel beter dan al die agressieve shampoos dat doen. Bovendien scheelt het in de portemonnee.
Nu we veel thuiszitten is dit het moment om dat te proberen en vooral om nu echt door te zetten. Bij de meeste vrouwen wordt na een paar dagen het haar vet en kun je er niks meer mee beginnen. Vaak het moment dat ze afhaken en alsnog onder de douche springen om hun haar onder handen te nemen.

Zet door en blijf van je haar af
Maar voor nu geldt: houd vol! Doe een knotje in en blijf ervan af. Dit is het moment om je nergens iets van aan te trekken en je haar gewoonweg onaangeroerd te laten. Laat het maar vet zijn, laat het maar een beetje gaan jeuken. Volgens ervaringsdeskundigen gaat dit voorbij en word je haar er alleen maar sterker en gezonder van. Het wordt zachter en de vettigheid verdwijnt. Dus dames: niet stiekem shampoo in je rugzak of heuptasje meenemen als je boodschappen gaat doen. Laat maar wapperen en groeien. Daar krijg je geen spijt van, menen de doorzetters.