Papenburg

Winkelen in Duitsland – Noordwest (Niedersachsen, Grafschaft Bentheim):

Bunde, Emden, Leer en Papenburg
Bunde is een kleine plaats met enkele supermarkten. In Emden zijn de winkels geconcentreerd in het moderne centrum rond het plein bij de haven en in het Dollart center (winkelcentrum). Leer heeft veel winkels in het centrum, vestigingen van supermarkten en een winkelcentrum aan de rand van de stad. In Papenburg zijn de meeste winkels gevestigd aan beide zijden van een gracht in het centrum. Enkele tips:

Emden Leer Papenburg
Emden                                                     Leer                                                      Papenburg

Bad Bentheim en Meppen
Meppen heeft veel winkels in het centrum en een groot winkelcentrum vlakbij de stadskern. Bad Bentheim is iets kleiner, maar heeft wat exclusievere winkels en een winkelcentrum buiten de stadskern. Enkele tips:
Nyhoegen – Neustadtstr. 1 – Bad Bentheim
Fietsen, motoren en tuingereedschap, plus advies en reparatieservice.
Sergent Major – Markt 28 – Meppen
Kindermode uit Frankrijk voor de leeftijd van 0-14 jaar.
Gala
Bruidsmode en kleding voor feestelijke evenementen. Ook op afspraak geopend.
MBC – Sandstraße 8 – Meppen
Dames- en herenkleding, gespecialiseerd in exclusieve modemerken.

Lingen
In Lingen zijn de winkels geconcentreerd rond de Lookenstrasse. Opvallend is het meer dan 300 jaar oude Löning lifestylehaus. In winkelcentrum Lookentor bevinden zich ca. 50 winkels. Het winkelcentrum is het grootste in de regio Emsland.

Lönig lifestylehaus – Lookenstrasse 16 – Lingen
– breed assortiment modetrends

Nordhorn

Het grootste winkelcentrum in Nordhorn is de Vechte Arkaden, waar zich onder andere vestigingen bevinden van H&M en Esprit. In het centrum bevinden zich onder andere vestigingen van Marktkauf, Woolworth en Tchibo. Dicht  bij de stadskern ligt een groot winkelcentrum met onder andere een bouwmarkt en grote supermarkt.
Modehaus Böckmann – Kokenmühlenstraße 5-7 – Nordhorn
– Kleding, tassen en koffers van merken als Gerry Weber, Betty Barclay, Comma, Cecil, Opus, Sandwich, Triumph, Brax, Camel, Tom Tailor, Gant, Tommy Hilfiger en Schiesser.
Mandala – Schuhmachershagen 9 – Nordhorn
– Winkel voor esoterie, magie en mystiek met tarot, pendels, boedda-beelden, feng shui artikelen, het schilderen van mandala’s, sieraden met magische werking en andere artikelen.
XXXL-meubels – Denekamper Straße 185 – Nordhorn
Meubelwarenhuis met betaalbare kwaliteitsmeubels.