Königsallee Düsseädorf

Winkelen in Duitsland en luxe koopjes halen. Dat kan zaterdag en zondag in Düsseldorf. Dan zijn de winkels open op de Königsallee. In de meest luxe winkelstraat van de stad zijn exclusieve aanbiedingen te vinden. Er doen 40 bekende winkels aan de actie mee met sieraden, mode, schoenenen tassen. Enkele deelnemende winkels zijn:Burberry, Cartier, Christian Dior Couture, Douglas, Escada, Graf von Faber-Castell, Kaviar Gauche, Kiton, Louis Vuitton, Prada, Stefano Ricci, en Tiffany & Co.

Een aantal luxe Franse modewinkels, zoals Paris, Avenue Montaigne werkt samen onder de titel:, „Promenade pour un objet d’exception“. En er zijn unieke kunstwerken en vintage objecten te koop. De actie werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en was meteen een succes. Alleen flaneren en kijken kan is op vrijdag 27 oktober extra aantrekkelijk. Dan zijn de winkels op de Kö tussen 18.30 en 21.00 alleen open voor VIP genodigden. Op zaterdag zijn de winkels de hele dag geopend en op zondag van 13.00 tot 18.00.

Gesciedenis

De Königsallee ontstond ca. tweehonderd jaar geleden en was oorspronkelijk bedoeld als een woonstraat. Düsseldorf was toen nog klein en veel gebieden waren nog onderontwikkeld. De straat (ongeveer één kilometer lang) werd gebouwd als oostelijke grens van Düsseldorf. De straat heette aanvankelijk Kastanienallee, tot het midden van de 19e eeuw. Toen ontstond, uit onvrede over koning Friedrich Wilhelm IV. van Pruisen, in Duitsland een revolutionaire beweging.
Om de koning weer gunstig te stemmen besloot de stad Düsseldorf in 1851 de Kastanienallee te hernoemen in Königsalleee.
De Königsallee is nu een echte avenue met een gracht in het centrum, hellingen en weelderige bomen. De luxe winkelstraat is een van de belangrijkste boulevards van de wereld.
Voor de meeste bezoekers is een reis naar Düsseldorf en de Königsallee een must. Vanaf de Königsallee zijn andere winkelstraten in het centrum van Düsseldorf op korte afstand.

Königsallee Düsseädorf winkelen in Duitsland